21 & 22 april: Vinyasa Assists | The Art of energetic Hands-on guidance

Vinyasa Assists Weekend Intensive (15hr) met Claudia van der Tier & Daphne Koken

Het geven van goede, veilige hands on assists is een kunst op zich. Het vraagt om een gedegen kennis van de anatomie van het lichaam en een goed begrip van de energetische alignment van de houding. Daarnaast is inzicht in de persoonlijk situatie van je student essentieel om er zeker van te zijn dat je assisteert met precies de juiste aanraking. Bied je verdieping, ondersteuning of juist verlichting? Hoe ver kun je gaan en wanneer kies je er bijvoorbeeld voor om helemaal niet te assisteren?

Veel teachers geven aan hands-on assists achterwege te laten vanwege gebrek aan ervaring. Ervaring doe je op in de praktijk, maar ‘oefenen’ op je studenten voelt wellicht niet helemaal gepast. Tijdens dit weekend krijg je alle ruimte om hieraan te werken.

Wat kun je verwachten?

Tijdens dit intensieve weekend geven Claudia en Daphne een helder overzicht van de basisregels van veilige en effectieve hands-on assists. Vervolgens is er vooral veel ruimte voor de analyse en het oefenen van de assists. We beginnen met de assists van de houdingen van Surya Namaskara A en B.  Je oefent deze assists op het ritme van de ademhaling waardoor je de alignment van je studenten bevordert tijdens de flow.

Vervolgens geven Claudia en Daphne inzicht in de energetische alignment van backbends, twists, forward bends, handbalansen en heupopeners, waardoor je de principes per groep kunt toepassen op elke houding in die groep. Uiteraard oefenen we de assists van de meest voorkomende houdingen binnen de asanagroepen, zodat je met ervaring en kennis aan de slag kunt in je eigen lessen.

Voor wie?

Dit weekend is bedoeld voor teacher trainees, teachers en intermediate studenten die graag meer inzicht krijgen in de energetische alignment van houdingen. Daarnaast bevordert deze intensieve training je lichaamsbewustzijn en embodiment van de houdingen

Details

Data: Zat & Zon 21 en 22 april
Tijdstip: zaterdag van 21 van 12:00 – 19:00, zondag van 10:00-17:00
Docent: Daphne Koken & Claudia van der Tier
Taal: Nederlands en/of Engels
Prijs: 135 euro voor Glow leden en Glow teacher trainees, 150 euro voor niet-leden
Aanmelden: Meld je hier online aan! (sign-up as unpaid om bevestiging en betaalinfo te ontvangen)

Voorwaarden

Tot 7 dagen voor aanvang van de cursus kun je annuleren tegen 25%.
Binnen 7-3 dagen voor aanvang is dit mogelijk tegen 50%.
Bij annuleren tussen 0-3 dagen is 100% van het bedrag verschuldigd.

Ben je verhinderd of wil je cancelen? Mail ons asap: info@glowyogastudio.nl