Wo 7 mrt: Alignment in Flow | 4-weekse cursus

Tijdens deze 4- weekse cursus ‘Alignment in Flow’ nemen we de techniek van veelvoorkomende houdingen onder de loep. Claudia leert je veilig, verantwoord en vooral ook met plezier te bewegen!
Hoe voer je de houdingen nu precies uit? Leer de do’s & dont’s. Ontdek hoe je de houdingen kunt aanpassen zodat je jouw lichaam de juiste ondersteuning biedt en veilig en verantwoord kracht en flexibiliteit opbouwt.

Week 1: The Foundation

De basis van een goede techniek begint met begrip van Bandha’s en het leren voelen van de Vayus / Prana.
Dit zal je helpen om je te verbinden met je centrum vanwaaruit je gemakkelijker je ‘energetic’ alignment gaat vinden.

De focus ligt op de basishoudingen van Surya Namaskar (Zonnegroet A) en de transities tussen de houdingen.

Blokken, straps en partneroefeningen laten je ervaren en voelen hoe je veilig en in harmonie met je lichaam Surya Namaskar kunt uitvoeren.

Week 2: Standing Strong

In deze workshop leggen we de focus op een aantal belangrijke staande houdingen.
Je leert gebruik te maken van een aantal technieken die ervoor zorgen dat je het lichaam, en meer specifiek de gewrichten, van binnenuit blijft ondersteunen zodat je niet alleen krachtig staat maar dat tevens energie (Prana) blijft circuleren in je lichaam.

Week 3: Blissful Backbends

Een ‘blissful backbend’ is een achteroverbuiging die ruimte, vrijheid en openheid geeft aan je lichaam én geest. Je borst en hart wordt letterlijk en figuurlijk geopend zodat de energie (Prana) in dat gebied weer vrijuit kan gaan stromen.
Een achteroverbuiging is niet altijd makkelijk en kan soms juist spanning oproepen. We zullen in deze workshop vertrouwen opbouwen zodat je vervolgens gemakkelijker kunt (én durft) los te laten.
Het doel is niet om het perfecte uiterlijke plaatje te bereiken maar een backbend te vinden die voor jouw lichaam stabiel en comfortabel is en waarin je tegelijkertijd moed, openheid, lichtheid en vrijheid voelt!

Week 4: Folding forward & inward

Vooroverbuigingen komen in vele variaties. Staand, zittend en liggend. Ze stretchen de achterkant van het lichaam en hebben (over het algemeen) een verkoelende en ontspannende functie.

In deze afsluitende workshop kijken we naar de functie en alignment van vooroverbuigingen. We zoomen in op hamstrings, de stand van het bekken en de heupen. Vooroverbuigingen helpen je naar binnen te keren en geven je de tijd om je bewust te worden van wat er bij je speelt op zowel fysiek als emotioneel vlak.

Met de juiste techniek wordt het nog gemakkelijker om letterlijk en figuurlijk dieper te gaan.

 

Details

Data: woensdagavond 7, 14, 21 & 28 maart
Tijdstip: 19:15 – 21:15
Docent: Claudia van der Tier
Taal: Nederlands
Prijs: 75 euro voor leden (85 euro voor niet-leden) of 25 euro per workshop.

Meld je hier online aan! (Sign-up as unpaid om de bevestiging en betaalinfo te ontvangen!)

Voorwaarden

Tot 5 dagen voor aanvang van de cursus kun je annuleren tegen 25%.
Binnen 2-4 dagen voor aanvang is dit mogelijk tegen 50%.
Bij annuleren tussen 0-2 dagen is 100% van het bedrag verschuldigd.

Ben je verhinderd of wil je cancelen? Mail ons asap: info@glowyogastudio.nl