V.a. woe 9 jan: ‘Vinyasa Basics’ 4 weekse cursus | Daphne Koken

Ontdek hoe je nog meer kracht, energie en plezier uit je yogalessen kunt halen tijdens onze ‘Vinyasa Basics’ cursussen. Dit eerste deel met Daphne Koken is een voorbereiding op deel II met Claudia.

We beginnen met vier avonden waarin Daphne je alles leert over de basis van iedere vinyasa yogales. Een absolute must voor iedereen die graag Vinyasa lessen volgt.

Workshop 1: The power of Prana & the Vayus
Ervaar meer ruimte in je lichaam en haal meer energie uit je yoga practice. Tijdens de eerste workshop leer je hoe Prana – levensenergie de basis vormt van je yoga practice. Daphne geeft inzicht in de theoretische en filosofische achtergrond van Prana en de juiste ademhaling en maakt deze kennis tastbaar en bruikbaar middels simpele –en tegelijkertijd effectieve- technieken.

Workshop 2: Connecting to your Core
Focus, balans en kracht vormen de basis van deze workshop. Eén van de pijlers van je yoga practice is een goede support vanuit de ‘core’ van je lichaam. Daphne geeft je inzicht in de zogenaamde Bandhas, die je stabiliteit en kracht geven tijdens je practice. Je leert effectieve tools die je helpen om hiermee contact te maken. Dit zal je helpen jouw practice lichter en ook veiliger te maken.

Workshop 3: The Fluid Body
Tijdens deze workshop gaat Daphne dieper in op technieken die je helpen om vanuit meer zachtheid en ontspanning yoga te beoefenen. Zodra de basis (ademhaling en bandha support) is gelegd, is er ruimte voor ontspanning van de ‘buitenste lagen’ van je lichaam. Ervaar de elegantie van “Sahaja” ofwel spontane, vloeiende bewegingen, die een extra dimensie geven aan je yoga practice.

Workshop 4: Flowing through Surya Namaskar / De Zonnegroet
Deze laatste workshop staat in het teken van de integratie van alle geleerde principes tijdens Surya Namaskar, de Zonnegroet. Daphne introduceert een aantal variaties op deze ritmische flow, waardoor het mogelijk wordt om in elke reguliere les keuzes te maken die je gaan helpen blessure-vrij en met meer energie door je practice te bewegen.

Details

Data: woensdagavond 9, 16, 23 en 30 januari
Tijdstip: 19:30 – 21:30
Docent: Daphne Koken
Taal: Nederlands en/of Engels
Prijs: 79 euro (89 euro voor niet-leden)
Voor wie: Iedereen is welkom, ideaal voor beginners en ook zeer nuttig voor meer gevorderden.
Tip: Deze cursus is een voorbereiding op onze Vinyasa Basics II cursus met Claudia waarin we de techniek van de houdingen onder de loep nemen.

Meld je hier online aan! (graag aanmelden als ‘unpaid’ om bevestiging en betaalinfo te ontvangen!