Sept 2018: GLOW! 200 hrs Vinyasa Yoga Teacher Training

GLOW! 200u Vinyasa Yoga Teacher Training (Yoga Alliance 200hr gecertificeerd) | start september 2018

8 intensieve en inspirerende weekenden met Daphne Koken & Claudia van der Tier en gastdocenten.

 

We starten weer een nieuwe training in september! Online aanmelding is nu open!

Wil jij jezelf ontwikkelen tot een authentieke, inspirerende vinyasa yoga docent? Wil jij je verdiepen in deze rijke vorm van yoga? Vanaf september 2018 nemen Daphne & Claudia je mee in de wereld van vinyasa. We hebben een fantastisch programma ontwikkeld, samen met een team van experts op hun eigen deelgebied. Een training waarvan iedereen gaat stralen!

De GLOW! Vinyasa Yoga Teacher Training is een 200 uur basistraining die een stevig fundament legt voor iedereen die zich wil verdiepen in vinyasa yoga. De focus van de training ligt op de studie en integratie van de principes van vinyasa yoga, een authentieke en rijke vorm van yoga die diep geworteld ligt de Vedische en Tantrische traditie.

Tijdens de training leer je asanas te analyseren, te doorvoelen en bij anderen te observeren waardoor je meer leert over zowel je eigen lichaam als dat van anderen. Met de principes van vinyasa als basis, leer je jouw creativiteit vorm te geven in vinyasa sequences die zowel veilig als gevarieerd zijn. Beweeg op het ritme van jouw Prana, levensenergie. Duik in je eigen ‘vinyasa of life’ door het bestuderen van de yogafilosofie en leer hoe je deze eeuwenoude wijsheid in het hier en nu kunt vertalen naar de yogamat om zo ook anderen te inspireren. Verdiep je in meditatie- en pranayamatechnieken en leer hoe je deze kunt integreren in je yogales. Ontwikkel jezelf tot authentieke vinyasa yoga teacher door nader inzicht te krijgen in wie jij bent als persoon en als docent. We nodigen je uit om te stralen op alle vlakken!


Vinyasa yoga 

Oprichters van de opleiding, Claudia van der Tier en Daphne Koken, hebben zich volledig toegewijd aan deze veelomvattende en bijzondere vorm van yoga, die vaak in verband wordt gebracht met dynamiek, creativiteit en ‘flow’. Naast deze aspecten, die zeker aanwezig zijn in een vinyasa yoga les, leer je tijdens onze opleiding ook de zachte, helende kant van vinyasa yoga kennen. Elke dag is anders, elk lichaam is anders. Door steeds weer af te stemmen op wat jouw lichaam nodig heeft en op de flow van je dag, leer je hoe vinyasa yoga een transformatieve, helende practice kan zijn voor jezelf én voor je studenten. Je ontdekt hoe een bewuste, diepe verbinding van je bewegingen met het ritme van je ademhaling -en daardoor met de ritme van Prana-, keer op keer weer tot een unieke ervaring leidt op je mat.


De onderdelen van onze opleiding

 • Basistechnieken van vinyasa yoga:  je leert de principes van vinyasa te begrijpen en te werken met Prana, de vayus (richtingen van energie), de ademhaling en bandha’s, die de basis vormen van elke yoga practice.
 • Asanatechniek: je gaat asanas analyseren en doorvoelen en leren hoe je studenten effectief kunt helpen meer uit hun practice te halen. Je leert hoe je houdingen kunt aanpassen voor beginners en hoe je omgaat met veel voorkomende blessures.
 • Persoonlijke practice/’embodiment’: je gaat heel wat uren op je mat doorbrengen! Hierdoor ga je leren om vanuit een diepe connectie met jezelf en met een intentie les te geven.
 • Anatomie & fysiologie: je krijgt een solide basis in de anatomie en fysiologie van het lichaam en leert hoe je deze kennis kunt toepassen in je les.
 • Vinyasa sequencing: je leert hoe je een yogales veilig en intelligent opbouwt waarin ruimte is voor jouw eigen creativiteit. Lessen waar mensen een Glow van op hun gezicht krijgen.
 • Teaching skills: je leert op een authentieke manier les geven: hoe gebruik je de ruimte, je stem, je lichaam, jouw energie. Welke muziek kies je en hoe kies je de intentie van jouw les?
 • Hands-on assists: je leert de basis hands-on technieken waarmee je jouw studenten nog beter kunt begeleiden tijdens hun practice.
 • Persoonlijke ontwikkeling als docent en persoon: het principe van ‘Vinyasa Krama’ is hierbij belangrijk. Je begint waar je bent, ook als leraar. Tijdens deze opleiding staat jouw eigen ontwikkeling als beoefenaar van yoga én als leraar centraal: stap voor stap vind je je weg, vanuit een solide basis, naar authenticiteit en jouw intentie als leraar.


Onze missie / wat bieden we jou?

 • 8 inspirerende weekenden van studie, uitwisseling, practice, workshops, samen oefenen, focus & toewijding, maar zeker ook plezier
 • 1 examenweekend
 • Relevante, toepasbare, ‘hands on’ teachings
 • Een frisse kijk op een authentieke, rijke yogatraditie
 • Teachings van topkwaliteit: we hebben de beste teachers op hun vakgebied uitgenodigd om samen met ons een succes te maken van de Glow! Vinyasa Teacher Training: meditatie & pranayama, yoga filosofie, persoonlijke ontwikkeling en anatomie & fysiologie wordt aangeboden door een top team waar we trots op zijn.
 • Een door Yoga Alliance gecertificeerde opleiding die de basis vormt voor een succesvolle carrière als vinyasa teacher.


Wat verwachten wij van jou?

 • Een open, nieuwsgierige instelling en een kritische blik
 • Focus en toewijding, zowel tijdens de weekenden als daarbuiten
 • Goed begrip van zowel Nederlands als Engels. Een aantal workshops zijn in het Engels. Ook een aantal boeken zijn alleen beschikbaar in het Engels.


Zelfstudie en huiswerk tijdens de opleiding:

 • Lessen volgen bij Glow: 12 lessen te volgen bij Claudia, Daphne en/of George*.
 • Lessen observeren: minimaal 6 lessen te observeren bij Claudia en Daphne*
 • Oefenen in lesgeven: samen met je medestudenten vorm je een studiegroep met als doel om samen te oefenen in het lesgeven*.
 • Minimaal 1 keer geef je bij Glow de Charity Yoga les.
 • Zelfstudie: 3 verplichte boeken die tijdens de training in opdrachtvorm worden behandeld. 2 additionele boeken naar keuze waarvan je verslag maakt.
  *Van de te volgen en te observeren lessen maak je een verslag evenals van je ervaringen die je opdoet tijdens het werken met je oefengroepje.


Toelatingscriteria:

We verwachten dat je al behoorlijk wat uurtjes op de mat hebt doorgebracht en dat je een goede basis practice hebt. Goed begrip van zowel Nederlands als Engels.
Mocht je twijfelen of je voldoende ervaring hebt, neem dan contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.


Data & Tijden:

Vrijdagen: 14.00 – 21.00

Zaterdagen: 12.00 – 20.00

Zondagen: 10.00 – 18.00

 

Exacte data:

28, 29 en 30 september

19, 20 en 21 oktober

16, 17 en 18 november

14, 15 en 16 december

11, 12 en 13 januari

8, 9 en 10 februari

8, 9 en 10 maart

29, 30 en 31 maart

13 & 14 april (examens en afsluiting)


Kosten:

 • Early Bird: 1.950 euro excl. 6% btw (indien volledig betaald voor 1 augustus 2018)
 • Na 1 augustus 2018: 2.100 euro excl. 6% btw.
 • Aanbetaling van 500 euro dient voldaan te zijn om je plekje te reserveren. Dit bedrag is niet-restitueerbaar.
 • Heb je geen abonnement bij Glow? Dan kun je speciaal voor deze training een zeer voordelige 8-rittenkaart aanschaffen voor 60 euro. Het observeren van lessen is uiteraard gratis.
 • Online aanmelding kan via deze link: ik meld me graag aan!


Ons team:

Daphne Koken

Daphne Koken, 500hr+ Vinyasa yoga teacher & teacher trainer

– Asanatechniek & toegepaste anatomie

– Prana, breath & bandhas

– Teaching skills

– Sequencing

– Persoonlijke begeleiding

 

Claudia van der Tier

Claudia van der Tier, 500hr+ Vinyasa yoga teacher & teacher trainer

– Teaching skills

– Hands on assists

– Sequencing

– Running a yoga business

– Persoonlijke begeleiding

 

George Langenberg

George Langenberg, Meditatie & Mindfulness teacher, teacher trainer & acupuncturist

– Meditatie & Mindfulness

– Pranayama-technieken

 

 

 

 

Esther Lek

Esther Lek, Psychosomatisch oefentherapeut

– Persoonlijke ontwikkeling

– Beschikbaar voor 1 op 1 coaching gedurende het hele traject

 

 

 

 

Sanne Kerkhof, Internationaal gecertificeerd Vijnana Yogadocent, Zwangerschapsyogadocent & Teacher Trainer

– Toegepaste anatomie: omgaan met zwangerschap, blessures en trauma’s in yoga

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen? Neem gerust contact met ons op: info@glowyogastudio.nl

 

Namaste,

 

Claudia & Daphne