Vr 14 apr: Yin Yoga & Fascia | Workshop | Marjon

Roll, Stretch & Release!

Fascia speelt een zeer belangrijke rol bij je gezondheid en mobiliteit. Het is één groot 3-dimensionaal elastisch bindweefsel netwerk in het lichaam wat ervoor zorgt dat je lichaam bij elkaar wordt gehouden en alles op de juiste plek blijft. Het loopt van top tot teen, van je huid tot in het bot.

Maar minstens zo belangrijk is dat er tussen deze bindweefselvliezen (fascia) een vloeibare gel zit die er voor zorgt dat spieren soepel langs elkaar kunnen. Het fasciasysteem zorgt zowel voor stabiliteit, en wrijvingsloos bewegen als veerkracht

In deze lange Yin les maken we gebruik van 2 fasciaballen tijdens de houdingen om het bindweefsel extra te stimuleren. We gebruiken deze ballen als stimulatie van buitenaf, en we gebruiken onze adem als stimulatie van binnenuit. Je komt veel dieper in het lichaam.

Deze les is fijn als je heel diep wilt ontspannen, maar ook na een blessure of operatie. Of bij het verwerken van ander ‘trauma’ omdat eventuele gevoelens en emoties die zich hebben vastgezet in het bindweefsel makkelijker vrijkomen, waardoor je blokkades opheft en energie vrijuit kan stromen. 


Details
Docent: Marjon Parmentier
Datum: vrijdag 14 april
Tijdstip: 19:30 – 21:30 uur
Kosten: Glow leden 45 euro | niet-leden 50 euro (incl. set van 2 fascia ballen ad 20,- euro)

Aanmelden
Je kunt via deze link je plek reserveren en betalen.