Vrij 14 okt: ‘Discovering Peace’ – Yin Yoga & Meditatie met RolandJan van Mulligen

Discovering Peace: een verdieping in Yin Yoga en Meditatie
Met behulp van Yin yoga en de meditatieve vraag ‘Wie/ wat ben ik werkelijk?’ pellen we langzaam de laagjes beperkende en onware overtuigingen die we hebben, af. Gaandeweg worden we ons bewust van een onbegrensd veld van Vrede. Ons ware Zelf.We hebben wellicht geleerd dat een lange en moeilijke weg nodig is om onveranderlijke vrede en geluk te vinden. Maar is dit werkelijk waar? Wakkere leraren delen met ons dat we altijd al onze ware vredige Zelf zijn maar ons daar simpelweg niet bewust van zijn. Het vraagt om een verschuiving van aandacht; de rusteloze denkgeest met rust laten en de tijdloze ruimte van Stilte achter het denken op te gaan merken.
Deze verdiepingsles is een gelegenheid om de ruimte van Zijn te herkennen als onze diepste natuur.We maken een reis naar binnen van hoofd naar Hart met yin yoga, meditatief zelfonderzoek (self inquiry) en een sharing waarbij gelegenheid en ruimte is voor vragen en waarin we delen vanuit een plek van authenticiteit.

Over RolandJan
Toen Rolandjan in 2001 deelnam aan zijn eerste Vipassana retraite, beïnvloedde dat zijn leven enorm. Zelfonderzoek en de zoektocht naar wat echt is kwamen centraal te staan. Hij verdiept zich de jaren erna in verschillende Yogavormen, meditatie vormen en therapiën. Ook ademwerk, inquiry methoden zoals Focussing en Open Aanwezigheid raken zijn interesse en incorporeert hij in zijn lessen. Met de komst van de meditatieve beoefening van Yin yoga op zijn pad, komt alles samen en volgt hij de yoga opleiding.
Rolandjan ziet yoga als een pad tot zelfonderzoek en het zien wie of wat je echt Bent, via en vervolgens misschien wel voorbij het lichaam… Met veel inspiratie en aandacht deelt hij dit in zijn lessen, waarbij ‘zijn’ ipv ‘doen’, diepe ontspanning en openheid voor wat er is, voorop staan.

Details
Docent: RolandJan van Mulligen
Datum & tijd: 14 oktober, 19u-21:30
Prijs: 35 euro