Julie de Ruijter (Yin yoga)

Ruim tien jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met Yoga. Ik woonde toen in Amsterdam en de scholen begonnen toen als paddenstoelen uit de lucht te schieten.

Ik heb jarenlang Asthanga yoga beoefend. De dynamiek en flow spraken me erg aan. Op een gegeven moment werd ik moeder en besefte ik dat de wereld al zo Yang is. En daarbij het moederschap ook. Never a dull moment. Ik was op zoek naar meer balans. Zoals velen met mij. Ik ben mij toen steeds meer gaan verdiepen in de Yin kant van yoga. En op een gegeven moment besloten een yin yoga opleiding te volgen bij Anat Geiger en Marcel van de Vis Heil van de Yoga Garden in Amsterdam. Anat als assistent van Paul Grilley zat ik daarmee echt dicht bij de bron van de Yin yoga.

Als psycholoog, coach en trainer vind ik het mooi om de link tussen yoga en psychologie te leggen. Het is complementair aan elkaar. Hoe je vaak op de mat ‘beweegt’, is een afspiegeling van het dagelijks leven. Vaak slaan emoties en trauma’s zich op in je lichaam. Met klachten en zelfs ziektes tot gevolg. Yin yoga geef je de ruimte om dit te laten zijn. Er naartoe te gaan en daardoor zachter te maken. Het vrij te laten. Het geeft ruimte voor zelfonderzoek en bewustwording. Echt te (door)voelen ipv met het hoofd alles te willen ‘begrijpen’. En hierdoor kan je een klein stapje zetten in bijvoorbeeld het doorbreken van een patroon of het verwerken van een trauma. Kortom, Yin yoga leert je in zachtheid comfortabeler worden met het oncomfortabel zijn. 

Naast het geven van yogalessen in groepsvorm. Heb ik ook een eigen praktijk ‘sherhero.nl’. Waarin ik vooral vrouwen coach/ therapie geef met als doel belemmerende overtuigingen niet helpende patronen te doorbreken om zo meer in hun kracht te komen. Ook organiseer ik retreat waarin vrouwen even helemaal uit kunnen checken en bij zichzelf kunnen komen. Dichterbij hun essentie en vanuit daar weerkeer aligned kunnen leven. 

Ik kijk ernaaruit jou te ontmoeten op de mat. 

Namaste Julie