Veronique Stegen (Vinyasa)

 

Elke keer als ik op mijn yogamat stap, komt er bij mij altijd weer zo’n fijn gevoel van thuiskomen naar boven. Het maakt dan ook echt niet uit waar ik ben, want zodra ik aan mijn yoga practice begin kom ik thuis en tot rust, hier in het nu, op mijn yogamat.

Het is ondertussen ook alweer meer dan 15 jaar geleden dat yoga op mijn pad is gekomen en ondanks de ontelbare veranderingen en ontwikkelingen in mijn leven in al die jaren, is yoga voor mij de rode draaden een solide basis in mijn leven.

Mijn yoga pad is begonnen met Iyengar yoga, en over de jaren heb ik verschillende yogastijlen beoefend zoals Vinyasa Flow, Ashtanga, Yin en zelfs Acro(batische) yoga. Claudia’s dynamische en uitdagende Prana Flow lessen werden al snel mijn favoriet en hebben mij ook uiteindelijk geïnspireerd om de Vinyasa Flow leraren opleiding te doen van Johan Noorloos in De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Ook volgde ik diverse modules bij Shiva Rea.

Yoga, en de verbinding met mezelf en anderen die ik hierdoor ervaar, heeft mij gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Ik voel dat ik door middel van yoga dichter bij mezelf kom en tevens triggert het mij om mezelf steeds verder te blijven ontwikkelen.

Mijn doel is om mijn studenten dat ook mee te geven tijdens de les: bij jezelf blijven, maar ook jezelf blijven uitdagen. Respecteer je eigen grenzen, maar daag jezelf uit om te ontdekken wat je nog meer in je mars hebt. Door weerstand te trotseren kun je alleen maar groeien. Ik vind het geweldig om te zien hoe studenten zich ontwikkelen op de yogamat, en nog mooier vind ik het om te zien en horen wat voor een effect yoga heeft op studenten ná de les.