Fiona Straathof (Yin & Restorative)

 

Toen ik in 2004 voor het eerst in aanraking kwam met yoga en meditatie voelde dat als thuiskomen. Ik ontdekte dat er een plek is in mijzelf waar ik altijd naartoe terug kan keren, waar ik ook ben. Sindsdien heb ik mijzelf verdiept in veel verschillende vormen van yoga: Raja yoga, Iyengar yoga, Vinyasa yoga en Yin & Restorative yoga. In essentie hebben al deze verschillende vormen van yoga mij hetzelfde gebracht: meer innerlijke rust en vreugde.

In 2013 kreeg ik een zware burn-out: ik was letterlijk ziek geworden van chronische stress. Yin & Restorative yoga hebben een grote rol gespeeld in mijn herstel. Elke dag beoefende ik deze vormen van yoga en langzaam maar zeker kon ik meer ontspannen en voelde ik me energieker. Ik vind het prachtig om deze vormen yoga met anderen te kunnen delen: in deze stressvolle tijden waarin we elke dag enorm geprikkeld worden kan iedereen wel wat tijd gebruiken voor rust en ontspanning.

Na veertien jaar in het onderwijs als eerstegraads docent Engels gewerkt te hebben, richt ik me nu hoofdzakelijk op het geven van yoga. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en volg regelmatig cursussen en opleidingen op het gebied van yoga, meditatie en praktijken die daar complementair aan zijn zoals Reiki en Shin-Do.

Mensen die deelnemen aan mijn lessen omschrijven mij als een docent die lesgeeft vanuit het hart. Ik neem de tijd voor mensen en benader ze vanuit ‘metta’, een Boeddhistische term die zoveel betekent als liefdevolle aandacht.

Opleidingen en cursussen

Iyengar Yoga Docentenopleiding (300+ uur)

Raja Yoga Teacher Training Modules (200+ hr)

Advanced Vinyasa Yoga Studies  (De Nieuwe Yogaschool, 100 hr)

Yin Yoga Teacher Training (De Nieuwe Yogaschool, 200 hr)

Advanced Yin Yoga Studies: yin & energy (50 hr)