Fiona Straathof (Yin & Restorative)

Ik ben een yogadocent die lesgeeft vanuit ‘metta’, een Boeddhistische term die zoveel betekent als liefdevolle aandacht, zachtaardigheid, vriendelijkheid en compassie. Ik moedig de deelnemers van mijn lessen ook aan om op deze manier yoga te beoefenen: met een zachte houding naar zichzelf en naar hun lichaam toe. Vanuit deze vriendelijke nieuwsgierigheid observeren wat er op dat moment is, zonder oordeel.

Na een carrière in het hoger onderwijs heb ik besloten me hoofdzakelijk te richten op het delen van mijn liefde voor yoga met anderen. Ik heb tijdens een moeilijke periode in mijn leven zelf ondervonden hoe helend het beoefenen van yoga en meditatie kan zijn. Wanneer we yoga en meditatie beoefenen kunnen we ons ervan bewust worden dat alles met elkaar verbonden is: lichaam, hart en geest. Soms voelen we ons uit balans omdat we teveel in ons hoofd bezig zijn. We staan te vaak in de doe-modus en negeren signalen die ons lichaam ons geeft. Door (restorative & yin) yoga te beoefenen leren we in de zijn-modus te komen, en vandaaruit innerlijke rust en vrede te ervaren.

Ik heb veel verschillende opleidingen gevolgd op het gebeid van yoga en complementaire praktijken en ik vind het belangrijk mezelf te blijven ontwikkelen. Ik richt me nu met name op restorative yoga therapie.

Voor meer informatie: fionadoesyoga.nl

About Fiona:

I am a yoga teacher who teaches from a place of ‘metta’: a Buddhist term that means benevolence, loving-kindness, friendliness and compassion. I also encourage students to practise with an attitude of friendliness towards themselves: towards their bodies, minds and hearts… to observe all that is without judgement.  

After a career in higher education I decided to mainly focus on sharing my love for yoga with others. I experienced first-hand how healing the practice of yoga and meditation can be and I want to share that experience. When we practise yoga and meditation, we can feel that everything is connected: heart, body, mind, breath, life-energy… they are all part of a whole. Sometimes we feel unbalanced because we let the mind rule the heart and the body. By practising yoga, we can heal ourselves and our bodies; we can experience wholeness and inner peace & joy.

I have taken many different yoga teacher training courses & my main focus is now on restorative yoga therapy.