Glow Mama | zwangerschapsyoga (Pregnancy Yoga)

Zwangerschapsyoga is een fijne manier om in beweging te blijven tijdens je zwangerschap. Het helpt je om in balans te blijven tijdens deze bijzondere periode en bewust stil te staan bij het wonderlijke proces van nieuw leven in je buik.

Tijdens de ‘Glow mama!’ lessen oefen je om je rust te vinden, je te concentreren op je ademhaling en bouw je kracht en stabiliteit op. De yogahoudingen zijn aangepast op de zwangerschap: er wordt rekening gehouden met je groeiende buik en alle andere fysieke veranderingen.

Vanaf je 12e zwangerschapsweek kun je bij Glow Yogastudio met de zwangerschapsyogalessen starten. De lessen zijn doorlopend en je kunt de lessen volgen tot aan het eind van je zwangerschap. De lessen zijn voor iedereen toegankelijk met of zonder yoga-ervaring.

We wensen je een stralende zwangerschap!

Lestijden zwangerschapsyoga

  • Maandagavond 18:45 – 20:00 (NL)
  • Dinsdagavond 18:30 – 19:45 (NL)
  • Woensdagochtend 10:45 – 11:30 (NL)
  • Vrijdagochtend 10:15 – 11:30 (English)

Reviews

“Zwangerschapsyoga bij Glow is heerlijk! Het houd je lijf en geest sterk! Daarbij krijg je allerlei goeie tips & trics van de zwangere meiden om je heen. Doe jezelf een plezier en gun jezelf de fantastische lessen van Martine! Enjoy!” | Marjolein

“Het vertrouwen dat ik in de Glow Mama lessen kweekte en de technieken die Martine doceerde hebben gemaakt dat we echt een bevalling hebben gehad, zoals we hadden gedroomd.” | Wendy

“I was really scared on labour and to be honest, I was scared to give labour in Netherlands. Approach to the pregnancy and labour is different here than in Poland (where there are many medical interventions) and at the beginning I didn’t understand and like the Dutch way. However, this experience changed my mind completely. The reason for the big if not the biggest part of this change was Martine and her classes.  | Agnieszka


“Vanaf week 23 van mijn zwangerschap volgde ik de Mama Glow lessen bij Yogastudio Glow van Martine Bruin. De lessen zijn goed gestructureerd en er is veel persoonlijke aandacht.
De locatie is erg prettig, mooie ruimtes en veel hulpmiddelen beschikbaar zoals blokken en birthing bal. Maar de absoluut belangrijkste reden om zwangerschapsyoga te volgen bij Glow Yoga is de docente Martine. Heel betrokken, bijzonder hartelijk en attent, zeer gedreven, vol met goede vibes voor iedere deelnemer in de zaal. Ik heb van de lessen genoten en kan het elke aanstaande mamma van harte aanraden!” | Eveline


Kosten

  • Eenmalig gratis proefles
  • 10 rittenkaart: 145 euro (6 maanden geldig)
  • 5 rittenkaart: 80 euro (3 maanden geldig)
  • Een losse zwangerschapsyogales is 17,50 euro.
  • Jonger dan 21 en zwanger? Jonge moeders mogen gratis lessen volgen bij ons. Email ons even om je hiervoor aan te melden.
  • Lid bij Glow? De lessen vallen binnen de Glow abonnementen (dus je hoeft niet extra te betalen om te kunnen deelnemen aan de ‘Glow mama’ lessen).

TIP (!)
Sommige zorgverzekeraars vergoeden (gedeeltelijk) zwangerschapsyoga! Het is zeer de moeite waard om dit even te controleren. Bij aanschaf van een rittenkaart, krijg je van ons een factuur die je kunt inleveren bij je zorgverzekeraar. Wij voldoen aan alle eisen die verzekeraars stellen.

Andere lessen rondom je zwangerschap

Zwanger & reguliere yogalessen volgen?

Ben je zwanger?
Informeer je docent voorafgaand aan de les over je zwangerschap en in welk stadium je bent. De docent kan je dan extra begeleiding / aanpassingen geven passend bij waar je bent in je zwangerschap.

Yin Yoga & Zwangerschap
Door de hormonen ben je tijdens een zwangerschaps veel soepeler. Hierdoor kan het onverstandig zijn om diep en lang in de houdingen te gaan. We adviseren je om ruim binnen je grenzen te blijven indien je een yin yoga les bezoekt, en de teacher voorafgaand aan de les op de hoogte te stellen.

– Welke reguliere lessen zijn het meest geschikt?
Wil je liever gewone yogalessen volgen? Indien je geen fysieke klachten hebt, dan ben je in alle lessen welkom, tot aan het derde trimester. Met name een relax flow, basic flow of hatha yoga les is geschikt. Wel de docent vooraf even informeren. Vanaf het derde trimester raden we je aan om over te stappen naar zwangerschapsyogalessen.

– Klachten?
Als je klachten hebt, raden we je aan om eerst een zwangerschapsyogales bij Martine te doen zodat zij je advies kan geven. Samen kunnen jullie dan overeleggen welke les het beste aansluit bij jou.

Over Martine Bruin

Martine is moeder van Amélie en volgde de gerenommeerde zwangerschapsyoga specialisatie (zowel Prenatal als Postnatal) bij Birthlight. Daarnaast is zij gecertificeerd ‘Samen Bevallen’ docent. Ook volgt ze regelmatig workshops rondom zwangerschap (o.a. Spinning Babies, Rebozo).

“Ik geef met veel plezier zwangerschapsyoga. Gedurende mijn eigen zwangerschap heb ik mogen ervaren wat zwangerschapsyoga voor je kan betekenen. De yogahoudingen zorgden ervoor dat mijn lichaam soepel bleef en dat ik weinig ongemakken had. Tevens was de yogales een moment van ontspanning & rust; even een me-time of eigenlijk we-time – contact maken met je kindje. Bovendien kon ik tijdens de bevalling door middel van ademhalingsoefeningen rustig blijven en vertrouwen op mijn lichaam. Hierdoor heb ik mijn bevalling heel bewust mee kunnen maken en het als een heel bijzonder moment mogen ervaren.”

Meer over Martine lees je hier.