Roos Veldt (Hatha yoga)

Roos Veldt is yogadocent, gediplomeerd fysiotherapeut en masseuse. Ik geef yogalessen en workshops, waarbij ik gebruik maak van mijn kennis als fysiotherapeut. Ik geloof dat door het beoefenen van yoga, lichamelijke en emotionele klachten verminderen of zelfs voorkomen kunnen worden.

Toen ik een aantal jaren geleden een erg drukke, intensieve periode in mijn leven doormaakte, heb ik voor het eerst ervaren wat yoga voor je kan betekenen. Mijn nekklachten werden minder, hoofdpijn verdween en ik werd mij bewust van mijn adem. Adem, iets waar ik mij daarvoor helemaal niet mee bezig hield.
De rust die daardoor ontstond vond ik zo bijzonder, dat ik besloot aandacht te besteden aan de adem tijdens mijn behandelingen als fysiotherapeut.

Sinds 2006 geef ik Body Balance / Club Yoga lessen op een sportschool. Aangezien ik graag meer over de herkomst en het beoefenen van yoga wilde weten ben ik een 4-jarige opleiding gaan volgen bij Saswitha yoga en wijsbegeerte.
Daarnaast heb ik cursussen gevolgd over klachten aan de lage rug en het bekken. Ook heb ik mij verdiept in lichaamswerk, biofeedback, zwangerschapsyoga en Yoga Nidra.

De kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan wil ik graag overbrengen op anderen. Ik wil deelnemers hun eigen unieke lichaam laten ontdekken. Door yoga leer je om te gaan met jouw grenzen en leer je je lichaam te accepteren precies zoals het op dat moment is. Yoga is zo veel meer dan een āsana (houding) tijdens de les, je kunt het gebruiken op ieder moment van de dag!

Meer info over Roos op: www.move2yoga.nl