Sophie Hardendood | Vinyasa

Al van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in sport, gezondheid en voeding. Als tegenhanger van de competitieve (vecht)sporten ben ik jaren geleden begonnen met yoga. Pas echt fan van yoga ben ik geworden toen ik in aanraking kwam met Vinyasa yoga. De logica, de opbouw, de soepele transities tussen de poses en ‘de reis naar binnen’: het was liefde op het eerste gezicht. De verbinding die ik met mezelf kan maken door yoga en de kracht en tegelijkertijd de rust die ik daardoor vind, fascineert me enorm.

Mijn enthousiasme zorgde ervoor dat ik begin 2017 een pre-teacher training heb gevolgd en daarna de 200hrs Vinyasa Yoga Teacher Training bij Glow! Na afronding van deze opleiding ben ik meteen begonnen met het geven van lessen, iets wat ik vooraf niet had verwacht te zullen gaan doen maar waar ik ontzettend veel energie van krijg!

Door mijn werk als marketeer weet ik hoe lastig het soms is om de rust behouden wanneer er van alles van je gevraagd wordt. Dat je dit met yoga kunt verbeteren is niet alleen door meerdere onderzoeken aangetoond, het is vooral heel duidelijk voelbaar als je het zelf gaat doen!

Afstemming met het moment van de dag en het moment van het seizoen vind ik heel belangrijk, evenals een logische opbouw van de les zodat een les echt iets met je doet, zowel fysiek als mentaal. Hoewel ik serieus ben over de inhoud, is mijn stijl nuchter en is er altijd ruimte voor humor.

Naast de lessen in de studio geef ik ook les bij bedrijven via mijn bedrijf dat ik samen run met Daniella Konopasek: Urbanasana.