Zon 29 sept: Yin Yoga XL – herfst equinox

Time to go YINside

De herfst-equinox markeert de 1e dag van de herfst (23/9) waarbij de dag en nacht even lang is. Na de zomer met de actieve yang energie is het tijd voor regenererende activiteiten zoals yin yoga, pranayama (breath work) en meditatie.

De herfst nodigt uit om te bekijken wat er in ons is gegroeid (de oogst te beoordelen). En te bepalen wat we bij ons houden en wat we los kunnen laten. Zoals in de natuur de bomen hun bladeren laten vallen. Langzaam kunnen we ons gaan overgeven aan een rustigere en observerende periode, waarin we de energie naar binnen brengen en balans kunnen vinden.

Deze extra lange Yin les richt zich op de organen Long en Dikke Darm (en diens energiebanen), die volgens de Traditionele Chinese Medicijnleer zijn gekoppeld aan het herfstseizoen. 

We gebruiken Pranayama- en Yin Yoga technieken om fysiek en energetisch de energie van deze organen te stimuleren, om zo te mogen ontvangen en los te laten. Hiervoor gebruiken we Sankalpa; een korte positieve intentie om het herfstseizoen in te wijden. De les wordt afgesloten met ontspannende Yoga Nidra, om volledig te ontspannen en alles los te laten.

Details

Datum: zondag 29 september 15:00 – 17:00 uur

Prijs: 20 euro voor Glow leden en 25 euro voor niet-leden

Docent: Marjon Parmentier

Aanmelden: aanmelden via deze link (graag aanmelden als ‘unpaid’ om betaalinfo en bevestigingsemail te ontvangen)