Elsbeth Ophoff (Yin & Restorative)

Na verschillende banen in het bedrijfsleven te hebben vervuld, besloot ik in 2008 het roer om te gooien. Als gescheiden moeder met 3 (op dat moment) kleine kinderen was ik niet blij met mezelf. Mijn work-life balance was verstoord en ik besteedde veel te weinig aandacht aan mijn kinderen. Ik besloot mijn baan op te zeggen en mijn eigen coaching & trainingspraktijk op te zetten. Daarnaast ben ik fulltime als huisschilder gaan werken. Dat was altijd al een grote hobby. Schilderen is fysiek zwaar en hier is yoga in mijn leven gekomen. Om soepel te blijven en sterker te worden ben ik in 2008 met klassieke yoga begonnen bij Het Yogahuis van Els van Driel in Haarlem. Hier is mijn yoga vlammetje ontwaakt. 

Yoga heeft me in de afgelopen 10 jaar de kans gegeven mezelf opnieuw te leren kennen. Het werd een anker, een rustpunt om mezelf keer op keer terug te vinden.
Yoga betekent voor mij genieten van het moment. De sensaties ervaren in mijn lichaam en de verwondering over wat mijn lichaam mij allemaal vertelt. De geruststelling dat mijn adem mij als een trouwe vriend altijd vergezelt. Dankbaar zijn voor ‘wat er is’. Weten dat alles komt en gaat. 

In de afgelopen jaren heb ik onder andere een opleiding lichaamsgericht werken (Alchemist) en Burn-out en stress begeleiding (Rino) gevolgd. In 2018 heb ik de Yin teacher training afgerond bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam. Yin heeft mijn hart gestolen.

Sinds 2018 deel ik als docent met veel liefde de kracht van Yin en Restorative op de mat. Onder andere bij het Inloophuis Kennemerland, voor mensen die te maken (hebben gehad) met kanker. 

Naast mijn coaching & training ben ik nog steeds huisschilder. Een fijne combinatie tussen ‘mind’ en ‘body’. En wat zo mooi is: yoga verbindt beide!