Martine Bruin (Zwangerschapsyoga)

Vanaf het eerste moment dat ik yoga deed, was het alsof ik nooit iets anders had gedaan. Ik was direct ‘hooked’! Na het beoefenen van diverse stijlen van yoga, koos ik voor de 4-jarige Hatha yogaopleiding aan de Yoga Academie Nederland.

Na deze opleiding ben ik mij gaan specialiseren in zwangerschapsyoga, omdat yoga zoveel bij kan dragen in de zwangerschap en bij de bevalling. Ik heb de zwangerschapsyoga opleiding (Prenatal en Postnatal) bij Birthlight succesvol afgerond en volg regelmatig workshops rondom zwangerschap (o.a. Spinning Babies, Rebozo). Ook ben ik zwangerschapsdocente bij Samen Bevallen. Ik vind het erg bijzonder om elke keer weer zwangere dames in mijn les te hebben en zo vanaf de zijlijn iets bij te kunnen dragen. Inmiddels zijn er al heel veel Glow Baby’s bij gekomen.  

Ik geef met veel enthousiasme les; soms zacht en ontspannen, dan weer krachtig en uitdagend. Maar altijd met liefde en compassie voor jezelf! 

In de zomer ben ik veel op het water te vinden met mijn SUP (Stand-Up-Paddle). De combinatie tussen SUP en Yoga is geweldig. Ik geef daarom in zomermaanden ook regelmatig SupYoga lessen.

“Yoga geeft mij rust en ruimte. Vooral de ruimte die het geeft in mijn lichaam vind ik fijn. Door werk en stress kan mijn lichaam soms wat verkrampt aanvoelen. Zodra ik op mijn yogamatje stap, ervaar ik weer ruimte en voel ik de energie weer door mijn lichaam stromen. Na iedere yogales ga ik met een blij gevoel naar huis. Ik hoop dat jij na het volgen van een van mijn lessen (in de studio of op het water) ook met een glimlach naar huis gaat.”