Marjon Parmentier (Yin Yoga)

marjon strandMijn naam is Marjon Parmentier en ik woon met mijn dochter in Hoofddorp-Floriande. In de zomer ben ik veel op het strand te vinden. Ik houd erg van de zee en ‘beach life’. Daar voel ik veel verbinding!

In mijn visie draait alles om verbinding. Verbinding met jezelf (wie je bent en wat je doet), met de ander en de wereld waarin we leven. Dat is mijn vertrekpunt van waaruit ik leef en werk. Ik laat me leiden door het leven en de mensen en dingen die op mijn pad komen. Vandaar dat yoga zo goed bij mij past.

Toen ik in 2009 met yoga startte voelde ik me meteen thuis. Ondanks dat het fysiek toen niet zo goed met me ging en ik veel houdingen niet kon vanwege mijn fysieke gesteldheid (vorm van reuma en een tijd bedlegerig geweest), voelde het zo goed! Spelenderwijs werd ik krachtiger en flexibeler. Ik leerde mezelf fysiek en mentaal steeds beter kennen.

Ik weet hoe het is om te leven met fysieke klachten en veel dagelijkse activiteiten niet (of aangepast) te kunnen doen. Wat het is om een tijd bedlegerig te zijn. Inmiddels is dit heel lang geleden en ik ben intens dankbaar hoe het nu met me gaat. Yoga heeft mij krachtiger en flexibeler gemaakt, zowel fysiek als mentaal. Daarbij heeft het mij verdieping (op spiritueel vlak) gebracht en meer verbinding met mezelf, en daardoor ook met anderen en de wereld om mij heen.

Sinds ik de Raja Yoga Teacher opleiding volg, werd yoga en het 8-voudig pad van Patanjali een leidraad in mijn leven. Yoga is niet alleen het uitvoeren van de houdingen, het is veel meer dan dat. Eigenlijk zijn de houdingen (asana’s) ‘slechts’ een onderdeel van het yogapad.

Voor mij is yoga continu bewustwording op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. In al die jaren heb ik gezien dat wat de reden ook is dat mensen yoga beoefenen, het ze altijd verrijkt. Yoga kan echt voor iedereen werken!

Namaste, Marjon Parmentier

Meer info over Marjon op: www.yogaworkz.nl

Marjon profiel