Iris van Opstal (Vinyasa & Yin)

Vanaf m’n allereerste voorzichtige schreden in een piepklein Amsterdams yogastudiootje, alweer meer dan tien jaar terug, ben ik verliefd geraakt op yoga. Nieuwsgierig maar ook met een gezonde dosis Hollandse nuchterheid volgde ik m’n eerste yogales en ik was meteen verkocht! Als marketing manager rende ik dag en nacht van hot naar her, altijd druk, altijd bezig, maar ook altijd op zoek naar meer vrije tijd en ontspanning. Na die eerste yogales liep ik met een grote glimlach weer naar buiten. Dat smaakte naar meer!

Elke dag ervaar ik de kracht en balans die yoga in mijn leven heeft gebracht en ik vind het heerlijk om dat ook aan andere mensen door te geven. Het was dan ook een kwestie van tijd voordat ik de stoute schoenen aantrok en m’n eerste yoga docentenopleiding volgde, in vinyasa (flow) yoga. Die werd al snel gevolgd door een training yin yoga, een opleiding Ayurvedische massage en een variëteit aan andere workshops en masterclasses, van New York tot Sri Lanka. De afgelopen jaren heb ik me vooral verder ontwikkeld in yogatherapie en de internationale Yoga Medicine training van Tiffany Cruikshank gevolgd. De nieuwste inzichten in westerse anatomie worden daarin samengesmolten met de traditionele wijsheid uit de Oosterse filosofie, een bijzondere combinatie!

Sindsdien geef ik naast groepslessen ook individuele yoga, bijvoorbeeld aan mensen die herstellen van blessures, kampen met rug- of nekklachten, of gewoon op zoek zijn naar wat meer stabiliteit en ontspanning. De yoga die ik geef laat zich het beste omschrijven als een natuurlijke flow, waarin beweging en ademhaling als vanzelf met elkaar verbonden worden. Met aandacht voor zowel meditatie en ontspanning als kracht en flexibiliteit. Met een knipoog en een lach, want het leven is al serieus genoeg!