Cornelis Dekker | Hatha Vinyasa

“Op 20 jarige leeftijd leidde een gebroken hart me naar de yoga. Na een paar jaar traditionele Hatha yoga beoefend te hebben riep de wereld me tot wat meer “pragmatisch” leven. Ik bezat een lucratieve werkplaats in Amsterdam, begon een carriere als model en werkte als film regisseur, en raakte het allemaal kwijt alvorens naar Azie te vertrekken”

Daar zette ik mijn yogastudie verder en dook ik de verdieping in, onderwees in filosofie, meditatie, massage en ademwerk. Een plots vaderschap bracht me naar de Verenigde Staten, waar alle “fluff” wegviel en wat een geweldige dharma-ervaring is geweest. Buckle up and enjoy the ride!

Yoga helpt mij om meer open en aanwezig te zijn in de reis door het leven. Ik geef les om te vereenvoudigen en hopelijk elke student te inspireren om nieuwsgierig te zijn naar hun eigen route, ontvankelijk voor zowel de moeilijkheden als de lichtheid, en een plek van diepe dankbaarheid te vinden in plaats van perfectie.

Ik heb niet echt een stijl, ik heb een eigen oefening, en het wordt intuïtief gepresenteerd door het delen. Soms vormt het zich in een yin les, soms een technische hatha klas of een stevige vinyasa. De kunst is om een omstandigheid te creëren waarin de studenten het voor zichzelf begrijpen. In het verbinding met hun eigen ontdekking ligt voor mij de vreugde van het lesgeven.”