Sarah Prins (Vinyasa)

In 2014 in de Amazone van Peru begon mijn passie voor yoga. Ik was destijds op derdejaars stage van de opleiding Toegepaste Psychologie. Ik vond daar een kleine yogastudio waar ik aanraking kwam met Ashtanga yoga. Al na een paar lessen werd ik karma yogi en was ik bijna dagelijks te vinden de in yogastudio. De Ashtanga serie bracht mij stabiliteit en zelfvertrouwen in een nogal, instabiele tijd in mijn leven.

Eenmaal terug in Nederlands was yoga niet meer weg te denken uit mijn leven. Toen ben ik bij Glow terecht gekomen. Glow heb ik jarenlang lessen, workshops en masterclasses gevolgd. Vinyasa yoga begon mij steeds meer te intrigeren. De variatie in duur, intensiteit en thema spraken mij erg aan. Geen dag is hetzelfde en elke dag kan je je anders voelen en wat anders nodig hebben.

In 2018, na het afronden van mijn studie en verschillende dingen te hebben geprobeerd, besloot ik het roer om te gooien en startte ik met de 200 uur teacher training met Claudia en Daphne. Een ongelofelijk mooie reis naar binnen die mijn ontzettend veel geleerd en gebracht heeft. Het was de kickstart voor een nieuw begin. Yoga heeft mij geleerd op nieuwe, vriendelijke en liefdevolle manier, naar de mezelf en de wereld om mij heen te kijken.

Mijn interesse in de psyche van de mens (en die van mijzelf) is alleen maar gegroeid. Voor mij is het beoefenen van yoga net als een spiegel. Hoe je op de mat beweegt en reageert op de oefeningen, je lichaam, je gedachten en emotie, kan je veel vertellen over hoe je door het dagelijks leven heen beweegt. Als je ervoor open staat en durft te kijken, leer je op verschillende niveaus patronen en processen (her)kennen van binnenuit.

Naast de yogalessen die ik geef ben ik in de middaguren coördinator en begeleider bij een huiswerkbegeleidingsinstituut in Haarlem. De variatie in mijn dagelijkse werkzaamheden vind ik erg fijn. Ik houd ervan te blijven leren en ontwikkelen. Daar is mijn deelname aan de 300 uurs training en het assisteren bij de 200 uurs een onderdeel van. Wat er nog meer op mijn pad komt weet ik niet, er zijn nog zoveel mooie dingen te ontdekken. Wie weet wat de toekomst allemaal voor mij in petto heeft!

Tijdens mijn lessen nodig ik je uit om even uit je dagelijkse routine te stappen en stil te staan bij ´wat is´ op dat moment. Het drukke leven in een randstad en de hectiek van de wereld zorgt voor veel ruis, waardoor we soms helemaal niet doorhebben wat er van binnen gebeurt. En juist dat is zo belangrijk om sterk en gezond te blijven. De focus op de ademhaling, de sensaties in het lichaam en de bewustwording van innerlijke processen brengt rust en stabiliteit in het hele gestel. Ga steeds weer opzoek naar de juiste balans tussen inspanning en ontspanning en wees lief voor jezelf. Gun jezelf af en toe een momentje  helemaal voor jou alleen!