George Langenberg (Meditatie)

george-langenberg-mindfulness-training_2Mijn naam is George Langenberg. Ik ben Hatha Yoga docent, Mindfulness trainer & Acupuncturist. Voor mij Yoga gaat voor mij hand in hand met meditatie. Ik geef sinds 2004 yoga & meditatielessen. Wat ik zo leuk vind aan lesgeven is dat als we samen bewegen, er een lichtheid in de groep komt. Als we samen voor- en achteroverbuigen, in- en uitademen, komt er een flow in de groep waardoor je je kunt laten meevoeren. Ik vind het fijn om na de asana’s de meditatie te verkennen. Veel mensen ervaren dat samen mediteren makkelijker dan in je eentje.

Mijn lessen zijn soms best pittig waarin je wordt uitgedaagd om je grenzen te verkennen, niet alleen fysiek. Veel interessanter is het om op te merken hoe je lichaam vandaag aanvoelt, en om dat tijdens de asanas (houdingen) te onderzoeken zonder te streven naar de perfecte houding want die bestaat niet want, elk lichaam is anders.

Misschien is de houding niet “picture perfect” maar je merkt wel dat dit een houding is die bij jou past. Er komt dan een lichtheid in de houding waardoor die bijna moeiteloos wordt. Als in het Taoïstisch principe van “wu wei wu“: in een houding komen en zijn zonder-te-veel-doen. In zachtheid en ontspannen zit de kracht van yoga. Je merkt dat de energie stroomt, dat je kunt blijven ademen. Dan beleef je de flow waarmee je in of uit de houdingen beweegt.

Zoals je begrijpt gaat het mij niet om de perfecte of de meest moeilijke asana’s. Ik vind het leuk om je meer te leren over het energetische aspect van de beoefening. Ik vind het belangrijk dat je stevig en gegrond kan staan (dat klinkt makkelijker dan het is). Hoe de ademhaling je kan helpen verstillen, wat het effect is als we voor- en achterover buigen, of hoe we chakras gebruiken in de meditatie.

Meer over mij: Ik woon met mijn vriendin en twee zoontjes Jim (2011) en Nino (2013) in Haarlem. Ik werk als opleider van Mindfulnesstrainers in het Centrum voor Mindfulness. Ik ben oprichter van MindfulKids een mindfulnesstraining voor kinderen op de basisschool. Ik leer leerkrachten en andere professionals hoe ze kinderen of jongeren mindfulnesslessen kunnen geven in het onderwijs.

Ik haalde in 2014 mijn diploma als acupuncturist en vanaf juli 2016 geef ik  acupunctuurbehandelingen in mijn eigen praktijk voor lichaam en geest. Als acupuncturist begeleid ik je graag met je yoga practice, ook met je blessures, of deze nu fysiek of energetisch zijn.

Ik nodig je van harte uit. Wees welkom!

Meer info over George: http://www.georgelangenberg.com/