George Langenberg (Hatha Yoga & meditatie)

Mijn naam is George Langenberg. Voor mij Yoga gaat voor mij hand in hand met meditatie. Ik geef sinds 2004 yogales, dat deed ik eerder in Amsterdam maar nu ik in Haarlem ben komen wonen ben ik enorm blij dat ik ook hier weer les ga geven, elke dinsdagochtend bij Glow Yogastudio. Ook begeleid ik de Glow Meditatie Sangha op donderdagavond. Een les waarin we samen met elkaar mediteren.

Mijn lessen zijn soms best pittig en ik daag je uit om je grenzen te verkennen. Maar de perfecte houding bestaat niet want die is voor elk lichaam anders. Dus in mijn lessen gaat het er niet om dat je leniger, sterker wordt of strakkere billen krijgt. Veel interessanter is het om op te merken hoe je lichaam vandaag aanvoelt, en om dat tijdens de asana’s te onderzoeken.
Lichaam en geest zijn met elkaar verbonden, daarom; kun je in de yogahouding ook eens kijken of je je opmerkzaamheid kunt verfijnen? Opmerkzaamheid voor het lichaam, voor de gedachten die voorbijkomen of geef ook  eens aandacht aan een gevoel of een stemming die er is. Zo nemen we de hele beleving mee in de beoefening.

Wat ik zo leuk vind aan lesgeven is dat als we samen bewegen, er een lichtheid in de groep komt. Als we samen voor- en achteroverbuigen, in- en uitademen, komt er een flow in de groep waardoor je je kunt laten meevoeren. Ik vind het fijn om na de asana’s de meditatie te verkennen. Veel mensen ervaren dat samen mediteren makkelijker dan in je eentje.

Meer over mij: Ik ben 44 jaar en woon met mijn vriendin en twee zoontjes Jim (2011) en Nino (2013) in Haarlem. Ik werk als opleider van Mindfulnesstrainers in het Centrum voor Mindfulness. Ik ben oprichter van MindfulKids een mindfulnesstraining voor kinderen op de basisschool. Ik leer leerkrachten en andere professionals hoe ze kinderen of jongeren mindfulnesslessen kunnen geven in het onderwijs.

Ik haalde in 2014 mijn diploma als acupuncturist en vanaf juli 2016 geef ik  acupunctuurbehandelingen in mijn eigen praktijk voor lichaam en geest. Als acupuncturist begeleid ik je graag met je yoga practice, ook met je blessures, of deze nu fysiek of energetisch zijn.

Ik nodig je van harte uit elke dinsdagochtend en donderdagavond. Wees welkom!

Meer info over George: http://www.georgelangenberg.com/

george-langenberg-mindfulness-training_2