Martine Bruin (Vinyasa & zwangerschapsyoga)

“Vanaf het eerste moment dat ik yoga deed, was het alsof ik nooit iets anders had gedaan. De bewegingen die elkaar opvolgden, voelden vertrouwd en het leek vanzelf te gaan. Ik was direct hooked!”

Mijn yoga pad is jaren geleden begonnen met Critical Alignment Yoga, en over de jaren heen heb ik diverse stijlen, zoals Hatha, Kundalini, Ashtanga en Vinyasa Yoga beoefend. Tussen 2011 – 2015 heb ik de vierjarige yogaopleiding aan de Yoga Academie Nederland gevolgd en afgerond. Ook heb ik een Tieneryoga specialisatie gevolgd en heb ik ervaring opgedaan met het geven van Kinderyoga.

Martine is moeder van Amélie en doet op dit moment de gerenommeerde zwangerschapsyoga specialisatie bij Birthlight.

“Ik geef met veel plezier zwangerschapsyoga. Gedurende mijn eigen zwangerschap heb ik mogen ervaren wat zwangerschapsyoga voor je kan betekenen. De yogahoudingen zorgden ervoor dat mijn lichaam soepel bleef en dat ik weinig ongemakken had. Tevens was de yogales een moment van ontspanning & rust; even een me-time of eigenlijk we-time – contact maken met je kindje. Bovendien kon ik tijdens de bevalling door middel van ademhalingsoefeningen rustig blijven en vertrouwen op mijn lichaam. Hierdoor heb ik mijn bevalling heel bewust mee kunnen maken en het als een heel bijzonder moment mogen ervaren.”

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om er met mijn man en dochter op uit te trekken op onze SUP’s (Stand-Up-Paddle). Onlangs heb ik de combinatie Sup & Yoga ontdekt en dit vind ik geweldig.

Yoga geeft mij rust en ruimte. Vooral de ruimte die het geeft in mijn lichaam vind ik fijn. Door werk en stress kan mijn lichaam soms wat verkrampt aanvoelen. Zodra ik op mijn yogamatje stap, ervaar ik weer ruimte en voel ik de energie weer door mijn lichaam stromen. Na iedere yogales ga ik met een blij gevoel naar huis. Ik hoop dat jij na het volgen van een van mijn lessen ook met een glimlach naar huis gaat.

 

DSC_0095