Peggy Kettenis – Hatha Yoga / Yin & Yang

Hi, ik ben Peggy, yogadocent en moeder van een lieve puberdochter. Ruim 20 jaar geleden ben ik zelf voor het eerst yogalessen gaan volgen. Door mijn hectische baan destijds als salesmanager ontstond bij mij de behoefte aan meer rust en balans. Door de fysieke inspanning van yoga en het verstillen van het denken kwam ik tot geestelijke ontspanning. Wow wat voelde dat toen fantastisch, hier was ik dus al die tijd naar op zoek!!

Om nog meer afstand te nemen van de ‘ratrace’ ben ik in 2004 op Bali (Indonesië) gaan wonen. Op dit prachtige eiland vond ik inderdaad mijn innerlijke balans weer terug en gunde ik mezelf de tijd en ruimte om dagelijks yoga te beoefenen.

Toen ik na 2 jaar Bali uitgerust en geïnspireerd weer terugkwam naar Nederland heb ik een docenten power/vinyasa yoga opleiding gevolgd bij Dasra Center in Montfoort en een docenten hatha yoga opleiding bij Saswitha in Bilthoven. Daarnaast volg ik nog steeds jaarlijks verschillende yogamodules voor mijn persoonlijke ontwikkeling omdat ik het heerlijk vind me helemaal onder te dompelen in de veelzijdigheid en diepgang van yoga.

Inmiddels geef ik sinds 2006 met ontzettend veel plezier yogales.

De kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, wil ik graag delen met anderen. Tijdens de les nodig ik je uit jouw mogelijkheden te ontdekken, te (h)erkennen waar je grenzen liggen en bewustwording te creëren. Bij het oefenen keert de aandacht naar binnen en word je je bewust van je lichaam, adem en geest op dat moment. De oefeningen verschillen per les; soms zacht en ontspannend (yin), dan weer krachtig en uitdagend (yang). Maar altijd met liefde en compassie voor jezelf!

Ik zie je graag op de mat!