Natanja van den Brink (Hatha Yoga)

Natanja van den Brink is onder meer docent Chakrafilosofie bij Saswitha.

Vanaf november neemt zij de hatha yogales op vrijdagochtend 09:00 over van Roos die met zwangerschapsverlof gaat.

“Yoga maakt me aards en helder. Dankzij lichamelijk ongemak ontdekte ik Hatha yoga. Diep geraakt wat het mij bracht: een natuurlijke verbinding tussen lichaam en geest, wat het leven lichter maakt. Dit delen is mijn passie”. 

Natanja doet zelf sinds 1998 yoga en is in 2009 begonnen met lesgeven. Haar stijl is afwisselend, puur en met beide voeten op de grond. De chakra’s vormen een rode draad. Je ervaart kracht en ontspanning, zowel mentaal als fysiek en ontmoet een innerlijke rust, gedragen door de adem. 

De Saswitha opleiding vormt de basis, aangevuld met verschillende bijscholingen in binnen- en buitenland. Van 2009 – 2018 heeft zij twee verschillende yoga centra gerund. Het laatste yoga centrum, Yoga Bloemendaal, is sinds 1 november 2018 overgenomen onder een andere naam. Nu, richt zij haar aandacht meer vakinhoudelijk. 

In 2018 heeft Natanja met een collega het programma Joyful Living ontwikkeld. Ook doceert Natanja sinds 2017 bij Saswitha, opleiding voor yoga & wijsbegeerte, de Chakrafilosofie. Dit is een combinatie van yogalessen en achtergrondkennis van de chakra leer. Deze 4-jarige docentenopleiding in Bilthoven is de oudste opleiding in Nederland voor old school Hatha Yoga. 

Natanja geeft naast wekelijkse Hatha yogalessen ook op verschillende locaties en festivals (o.a. Yogafestival Terschelling) yoga, ademsessies, workshops en retraites.