Natanja van den Brink (Hatha (Flow) Yoga)

Natanja van den Brink is onder meer docent Chakrafilosofie bij Saswitha.

Natanja haar stijl is afwisselend, puur en met beide voeten op de grond. Je ervaart kracht en ontspanning, zowel mentaal als fysiek en ontmoet een innerlijke rust, gedragen door de adem.

‘Wat is zo waardeer in je lessen is de zachtheid in je stem. Dat leert me ook zachter te zijn voor mezelf. Ik raak mezelf echt aan en zie hoe streng ik soms ben.’
Astrid

‘Eerst moest ik wennen aan deze vorm van yoga. Vooral omdat ik merkte dat ik ontwend was om gezond te ademen. Nu voel ik me zo thuis en blijf ik me iedere keer weer verbazen wat de adem voor me doet.’
David

Sinds 1998 doet Natanja zelf yoga, vanaf 2009 geeft ze ook les. De Saswitha Hatha yoga opleiding vormt de basis, aangevuld met verschillende bijscholingen in binnen- en buitenland. Van 2009 – 2018 heeft zij twee verschillende yoga centra gerund. Nu, richt zij haar aandacht op het overbrengen van haar passie en dat is yoga.

“Yoga maakt me aards en helder. Een aanrijding op jongere leeftijd veroorzaakte een whiplash. Yoga was voor mij toen de oplossing. Via power yoga ontdekte ik Hatha yoga. Diep geraakt wat het mij bracht: ik kon weer bewegen vanuit vertrouwen in plaats van angst, zelfs op mijn hoofd staan is nu geen enkel probleem. Met yoga ervaar ik een natuurlijke verbinding tussen lichaam en geest, wat het leven lichter maakt. Dit delen is mijn passie.”

Ook doceert Natanja sinds 2017 bij Saswitha, docentenopleiding voor yoga & wijsbegeerte, de Chakrafilosofie. Dit is een combinatie van yogalessen en achtergrondkennis van de chakra leer. Online kun je Natanja ook vinden bij het platform Fitgirl, speciaal voor sporters én yogi’s.

Natanja geeft naast wekelijkse Hatha yogalessen ook op verschillende locaties en festivals (o.a. Yogafestival Terschelling) yoga, ademsessies, workshops en retraites.

‘Wat een zalige les, het was één grote meditatieve flow, ik voel me totally chill.’
Anita