Hatha Yoga

 

Hatha Yoga & Meditatie met George Langenberg (Hatha Yoga docent, Mindfulness trainer & Acupuncturist) | Di 09:00

Hatha (de houdingen), Pranayama (de ademhalingsoefeningen) en Meditatie (de concentratie en opmerkzaamheidsoefeningen om te verstillen) zijn een vast onderdeel van George zijn lessen.

“Mijn lessen zijn soms best pittig waarin je wordt uitgedaagd om je grenzen te verkennen, niet alleen fysiek. Veel interessanter is het om op te merken hoe je lichaam vandaag aanvoelt, en om dat tijdens de asanas (houdingen) te onderzoeken zonder te streven naar de perfecte houding want die bestaat niet want, elk lichaam is anders.

Misschien is de houding niet “picture perfect” maar je merkt wel dat dit een houding is die bij jou past. Er komt dan een lichtheid in de houding waardoor die bijna moeiteloos wordt. Als in het Taoïstisch principe van “wu wei wu“: in een houding komen en zijn zonder-te-veel-doen. In zachtheid en ontspannen zit de kracht van yoga. Je merkt dat de energie stroomt, dat je kunt blijven ademen. Dan beleef je de flow waarmee je in of uit de houdingen beweegt.

Zoals je begrijpt gaat het mij niet om de perfecte of de meest moeilijke asana’s. Ik vind het leuk om je meer te leren over het energetische aspect van de beoefening. Ik vind het belangrijk dat je stevig en gegrond kan staan (dat klinkt makkelijker dan het is). Hoe de ademhaling je kan helpen verstillen, wat het effect is als we voor- en achterover buigen, of hoe we chakras gebruiken in de meditatie.”

De donderdagavondles (20:30u) bevat meer meditatie dan de dinsdagochtendles.

Meditatie brengt harmonie tussen lichaam en geest. Het helpt je ontspannen omdat alle gedachten tot rust mogen komen. Meditatie vergroot de opmerkzaamheid zodat je beter weet hoe je lichaam aanvoelt. Hierdoor kun je beter je grenzen aangeven. Meditatie helpt je los te komen van piekerpatronen en niet helpende emoties los te laten.
George leert je graag over de kracht van aandacht, over prana en het zelfhelend vermogen van het lichaam. Ook leer je hoe je kunt ontspannen en kijken we naar vriendelijkheid en acceptatie.

Hatha Yoga met Roos Veldt (Hatha Yoga docente & fysiotherapeute) | Zondag 13:15

Deze Hatha yogales is geschikt voor iedereen. Met name ook voor mensen met lichamelijke en/of emotionele klachten. Heb je last van je nek of rug of loop je met (andere) klachten bij een fysiotherapeut? Voel je je moe, last van burn-outklachten? Tijdens de Hatha Yoga van Roos (yogadocente & fysiotherapeute) leer je onder professionele begeleiding weer gezond en veilig te bewegen. Tijdens de les is er voldoende persoonlijke aandacht zodat je gericht kunt werken met jouw lichaam. Je leert wat wel en niet past bij jouw lichaam waardoor je weer fit en energiek wordt! Ook zonder klachten ben je uiteraard van harte welkom ;)!